Stresszes gyermeked élete? Önbizalomhiányos? Úgy érzi nem tartozik sehová? Fél, szorong?
Szeretnéd végre, ha megtalálná szellemi-lelki egyensúlyát?
Ha úgy érzitek eljött a változás ideje és szeretnél gyermekednek segíteni gyere és tarts velem.

Gyermekedben is ott rejtőzik a Főnixmadara, csak fel kell ébreszteni.

A gyermek coaching egy olyan folyamat, amely segít a gyerekeknek és serdülőknek fejleszteni készségeiket, önbizalmukat és teljesítményüket. Ez egy pozitív és támogató módszer arra, hogy segítsünk a fiataloknak megbirkózni az élet különböző kihívásaival, és elérni a céljaikat.

Miben tudok segíteni?

  • Kommunikációs nehézségek: Előtte: veszekedések, konfliktusok, játszmák.
   Eredményként helyére hatékony, minőségi kommunikáció, harmónia, béke lép, versengés helyett megállapodás lesz
  • Hisztik: Előtte: ellenállás, önmérséklet elvesztése, szándékos bosszantása másoknak, sértődékenység, túlérzékenység.
   Eredményként helyére a tudatosság, megértés, a jó önkifejezés, az együttműködés lép
  • Beilleszkedési problémák: Előtte: devianciák, agresszió, szabályszegések, bohóckodás, “nehéz gyerek” kategória, szembeszegülés az elvárásokkal.
   Eredményként helyére pozitív kapcsolódás másokhoz, norma szerinti magaviselet lép.
  • Önbizalomhiány: Előtte: helyes önértékelés hiánya, kisebbrendűségi érzés, visszahúzódó, zárkózott személyiség, befelé fordulás, problémás kapcsolódás másokhoz.
   Eredményként helyére magabiztosság, asszertivitás, kompetens magatartás, önelfogadás, helyes önértékelés lép. A gyermek kiáll magáért.
  • Társas kapcsolati problémák: Előtte: testvéri-, illetve egyéb társas kapcsolatoknál zavar, ellenségeskedő viselkedés, testvéri viszályok, konfliktusokkal terhelt gyermekközösség és család, kötődési problémák, szorongás.
   Eredményként a gyermek együttműködővé válik, kapcsolatai harmonikusabbá válnak ezen a területen is.
  • Gyermekkori alvásproblémák: Eddig: nem alszik, felriad, felsír, forgolódik, virraszt, éjszaka ordít, vígasztalhatatlan.
   Helyette kellően elmélyült, pihentető alvás.
  • Nyugtalanság, félelem: Eddig: félelem valamitől, láthatatlan dolgoktól is akár, fél a sötétben, bizonyos helyiségekben.
   Helyette megnyugvás, békés állapot.
  • Szorongás: Előtte: szorongás (otthontól, szülőtől, játéktól való elválás, önálló lefekvés vagy alvás elutasítása) teljesítményből adódó szorongás, félelem állatoktól.
   Eredményként béke, kiegyensúlyozottság jelenik meg.
  • Lehangolt, fásult állapot: Előtte: melankólia, csüggedtség, energiahiány, unalom, szélsőséges befelé fordulás.
   Eredményként életöröm, vidámság, kinyílás, megnyílás jelenik meg.

  Miért válassz engem?

  • Tapasztalt és képzett coach vagyok aki elkötelezett a gyerekek sikerében. Folyamatosan képzem magam, hogy a lehető legjobb megoldásokkal tudjalak Titeket támogatni.
  • Empátia és támogatás: Biztosítom, hogy a gyerekek biztonságos és támogató környezetben dolgozhassanak velem.
  • Testreszabott megközelítés: Minden gyermek egyedi, és a coaching folyamatot az igényeikhez igazítom.
  • Pozitív változás: Célom, hogy a gyerekek magabiztosabbak és boldogabbak legyenek.

  A gyermek coaching folyamata általában a következő lépésekből áll:

  1. Ingyenes telefonos konzultáció: A telefonos megeszélés során megbeszélhetjük, hogy a coaching hogyan segíthet a gyermekednek.
  2. Kapcsolatépítés: először is igyekszem megismerni és megérteni a gyermeket. Fontos az empátia, a bizalom és a nyitott kommunikáció kialakítása gyermeked és köztem.
  3. Célok meghatározása: segítek a gyermeknek azonosítani, hogy milyen célokat szeretne elérni, legyen szó iskolai eredményekről, sportteljesítményről, önbizalom növelésről vagy más területekről.
  4. Cselekvési terv készítése: segítek a gyermeknek kialakítani egy cselekvési tervet, amelyben megfogalmazza, hogyan fogja elérni a kitűzött célokat. Ez magában foglalhatja a konkrét lépéseket, határidőket és erőforrásokat.
  5. Feladatok és fejlődés nyomon követése: A gyermek coaching során rendszeresen találkozom a gyermekkel, hogy nyomon kövessem a haladását, megbeszéljem az esetleges kihívásokat és segítsek megoldásokat találni rá.
  6. Önbizalom és önreflexió fejlesztése: A gyermek coaching során segítek a gyermeknek abban, hogy növelje az önbizalmát, fejlessze a problémamegoldó képességét, és saját erősségeire és lehetőségeire koncentráljon.
  7. Kommunikáció és konfliktuskezelés: A gyermek coaching során segítek a gyermeknek fejleszteni a kommunikációs készségeit, beleértve a konfliktuskezelést is, hogy hatékonyabban tudja kifejezni az érzéseit és gondolatait.
  8. Szülői konzultáció: bizonyos időközönként szülői konzultáció keretében megbeszéljük Te milyen változásokat tapasztalsz, megbeszéljük, hogy hogyan tovább.
  9. Eredmények: Látni fogod a gyermekedben a növekedést és a pozitív változásokat az önbizalomban és teljesítményben.

  Fontos megjegyezni, hogy a gyermek coaching nem terápia, és nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológiai kezelést, ha az szükséges. Ehelyett egy olyan támogató folyamat, amely segíthet a gyermeknek fejlődni, megtalálni a saját útját és sikeresen kezelni az élet kihívásait.

  Kapcsolat

  Ha bármilyen kérdésed van, lépj velem kapcsolatba. Örömmel segítek, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást gyermekednek. 🙂

  Itt tudsz velem kapcsolatba lépni:

  Szülő gyermek kapcsolat javítása, erősítése minőségi idővel